PONIEDZIAŁEK, 22.09.2025r | |
Śniadanie |
Bułka ze szpinakiem 40 g z masłem 5 g, kiełbasa krakowska podsuszana 25 g, pomidor malinowy 25 g, rukola 5 g, owsianka na mleku z suszonymi owocami 200 ml II ŚNIADANIE Herbata owocowa 200 ml, kiwi 100 g Alergeny: 1,7 |
Obiad |
Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki 220 ml, kotlet mielony 80 g, bukiet warzyw na parze 100 g, ziemniaki z koperkiem 100 g, sok tłoczony 200 ml Alergeny: 1,7,9 |
Podwieczorek |
Budyń czekoladowy (wyrób własny) 200 ml, herbatniki 5 g, jabłko 80 g Alergeny: 1,7 |
WTOREK, 23.09.2025r | |
Śniadanie |
Chleb staropolski, chleb wieloziarnisty 40 g z masłem 5 g, szynka 15 g, kabanosy drobiowe 15 g, ogórek 25 g, rzodkiewka 5 g, sałata 5 g, dżem 5 g (stół szwedzki), kakao 200 ml II ŚNIADANIE Sok świeżo wyciskany 150 ml Alergeny: 1,7 |
Obiad |
Zupa ogórkowa z ziemniakami i majerankiem 220 ml, naleśniki z serem białym polane jogurtem z malinami 210 g, kompot 200 ml Alergeny: 1,3,7,9 |
Podwieczorek |
Sałatka grecka z oliwkami i serem feta 120 g, herbata z cytryną 200 ml Alergeny: 1,3,7 |
ŚRODA, 24.09.2025r | |
Śniadanie |
Bułka rustykalna 40 g z masłem 5 g, pasta z pieczonych warzyw z czosnkiem 35 g, papryka 25 g, kiełki 5 g, płatki ryżowe na mleku 200 ml II ŚNIADANIE Herbata zielona 200 ml, gruszka 100 g Alergeny: 1,3,7 |
Obiad |
Kasza manna na rosole z jarzynami 220 ml, pieczona kaczka 80 g, buraczki na ciepło 100 g, ziemniaki z koperkiem 100 g, sok tłoczony 200 ml Alergeny: 1,3,7,9 |
Podwieczorek |
Hot - dog (wyrób własny) 150 g, mix warzyw 35 g, kawa zbożowa 200 ml Alergeny: 1,3,7 |
CZWARTEK, 25.09.2025r | |
Śniadanie |
Chleb domowy, chleb z żurawiną 40 g z masłem 5 g, ser żółty 15 g, ser kozi 15 g, pomidorki 20 g, ogórek kiszony 20 g, roszponka 5 g, miód 5 g (stół szwedzki), bawarka 200 ml II ŚNIADANIE Mus jabłko - pomarańcza - mango 100 g Alergeny: 1,7 |
Obiad |
Zupa koperkowa z ryżem 220 ml, zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i warzywami 210 g, ogórek kiszony w słupki 50 g, woda z cytryną 200 ml Alergeny: 1,7,9 |
Podwieczorek |
Kisiel jabłkowy (wyrób własny) 200 ml, chrupki kukrydziane 5 g, banan 100 g Alergeny: 1,7 |
PIĄTEK 26.09.2025r | |
Śniadanie |
Bułka żytnia 40 g z masłem 5 g, pasztet domowy 25 g, ogórek świeży 25 g, sałata lodowa 5 g, musli na mleku 200 ml II ŚNIADANIE Herbata ziołowa 200 ml, marchewka 100 g Alergeny: 1,7 |
Obiad |
Żurek z ziemniakami i białą kiełbaską 200 ml, pulpeciki rybne w sosie śmietanowym 110 g, surówka z kolorowych kapust z oliwą z oliwek 100 g, ryż jaśminowy 100 g, sok tłoczony 200 ml Alergeny: 1,3,4,7,9 |
Podwieczorek |
Jogurt naturalny z mango 200 ml, wafle kukurydziane 5 g, melon 100 g Alergeny: 1,7 |