02 Sobota
banner1

Przedszkole nr 253 „Akademia Pana Kleksa”

ul. Antka Rozpylacza 2
01-107 Warszawa
tel. 22 836 79 13
e-mail: p253@eduwarszawa.pl

 

Jadłospis


  PONIEDZIAŁEK, 23.06.2025r

Śniadanie

Bułka mazurska 40 g z masłem 5 g, pasta śniadaniowa 25 g, papryka 25 g, roszponka 5 g, płatki żytnie na mleku 200 ml

II ŚNIADANIE

Herbata zielona 200 ml, pomarańcza 80 g

Alergeny: 1,7

Obiad

Zupa zacierkowa z natką pietruszki 220 ml, leczo z mięsem indyczym 210 g, ryż jaśminowy 100 g, kompot 200 ml

Alergeny: 1,7,9

Podwieczorek

Budyń czekoladowy 200 ml, chrupki kukurydziane 5 g, gruszka 80 g

Alergeny: 1,7


  WTOREK, 24.06.2025r
Śniadanie

Chleb orkiszowy, chleb włoski 40 g z masłem 5 g, schab pieczony 15 g, ser żółty 15 g, pomidor 25 g, rzodkiewka 5 g, kiełki 5 g, miód 5 g (stół szwedzki), kakao 200 ml

II ŚNIADANIE

Herbata ziołowa 200 ml, mix warzyw 100 g

Alergeny: 1,7

Obiad

Zupa pieczarkowa z ziemniakami 220 ml, pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym 80 g, surówka z czerwonej kapusty 100 g, ziemniaki z koperkiem 100 g, woda z cytryną 200 ml

Alergeny: 1,3,7,9

Podwieczorek

Zapiekana kasza jaglana z musem malinowym polana jogurtem greckim 180 g, kawa zbożowa 200 ml, jabłko 100 g

Alergeny: 1,7


  ŚRODA, 25.06.2025r
Śniadanie

Chleb na liściu chrzanu 40 g z masłem 5 g, hummus (czerwona soczewica, pomidory suszone, czosnek) 35 g, ogórek kiszony 25 g, owsianka na mleku 200 ml

II ŚNIADANIE

Herbata owocowa 200 ml, banan 80 g

Alergeny: 1,3,7

Obiad

Krupnik z kaszy pęczak z natką pietruszki 220 ml, makaron w sosie śmietanowo - ziołowym z kurczakiem 210 g, mix sałat 50 g, kompot 200 ml

Alergeny: 1,3,7,9

Podwieczorek

Chałka z masłem 40 g, dżem truskawkowy 35 g, mix owoców 35 g, bawarka 200 ml

Alergeny: 1,3,7


  CZWARTEK, 26.06.2025r
Śniadanie

Chleb żytni, bagietka 40 g z masłem 5 g, ser biały 15 g, szynka włoska 25 g, papryka 20 g, sałata 5 g, miód 5 g (stół szwedzki), kawa 200 ml

II ŚNIADANIE

Mus owocowy (jabłko, gruszka) 100 g

Alergeny: 1,7

Obiad

Zupa ziemniaczana z pieczonymi pomidorami i świeżą bazylią 220 ml, pieczony kotlet schabowy 80 g, mizeria 100 g, ziemniaki z koperkiem 100 g, woda z pomarańczą 200 ml

Alergeny: 1,3,7,9

Podwieczorek

Kisiel morelowy 200 ml, biszkopty 5 g, herbata ziołowa 200 ml, arbuz 100 g

Alergeny: 1,7


  PIĄTEK 27.06.2025r
Śniadanie

Bułka tyrolska 40 g z masłem 5 g, ser żółty 35 g, pomidor ze szczypiorkiem 35 g, musli na mleku 200 ml

II ŚNIADANIE

Herbata ziołowa 200 ml, melon 100 g

Alergeny: 1,7

Obiad

Zupa jarzynowa z ziemniakami 200 ml, pieczony kotlet mielony z ryby 110 g, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem 100 g, ziemniaki z koperkiem 100 g, kompot 200 ml

Alergeny: 1,3,4,7,9

Podwieczorek

Kefir z owocami lasu 200 ml, herbatniki 5 g, mix warzyw 100 g

Alergeny: 1,7

 
W salach dostępna jest woda źródlana. Jadłospis w wyjątkowych wypadkach, może ulec zmianie.
 
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.
 
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
 
1 - Zboża zawierające gluten;
 
2 - Skorupiaki i produkty pochodne;
 
3 - Jaja i produkty pochodne;
 
4 - Ryby i produkty pochodne;
 
5 - Orzeszki ziemne (arachidowe);
 
6 - Soja i produkty pochodne;
 
7 - Mleko i produkty pochodne;
 
8 - Orzechy;
 
9 - Seler i produkty pochodne;
 
10 - Gorczyca i produkty pochodne;
 
11 - Nasiona sezamu i produkty pochodne;
 
12 -  Dwutlenek siarki;
 
13 - Łubin;
 
14 - Mięczaki
 
 

Kontakt

Przedszkole nr 253
„Akademia Pana Kleksa”
Dyrektor:
mgr Natalia Sztekler
 
ul. Antka Rozpylacza 2
01-107 Warszawa
tel: 22 836 79 13
fax: 22 877 32 09
e-mail: p253@eduwarszawa.pl

Mapa dojazdu

× Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się o celach i zasadach ich wykorzystywania.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki.