| PONIEDZIAŁEK, 24.11.2025r | |
|
Śniadanie |
Rogal 40 g z masłem 5 g, kiełbasa szynkowa 25 g, sałata lodowa 5 g, owsianka na mleku 200 ml II ŚNIADANIE Herbata owocowa 200 ml, gruszka 100 g Alergeny: 1,7 |
| Obiad |
Zupa ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki 220 ml, kotlet mielony 80 g, kalafior na parze 100 g, ziemniaki z koperkiem 100 g, sok tłoczony 200 ml Alergeny: 1,3,7,9 |
| Podwieczorek |
Serek czekoladowy (wyrób własny) 150 g, biszkopty 5 g, banan 80 g Alergeny: 1,7 |
| WTOREK, 25.11.2025r | |
| Śniadanie |
Chleb kanapkowy, chleb razowy 40 g z masłem 5 g, salami 15 g, ser biały 15 g, papryka 25 g, ogórek 25 g, kiełki 5 g, dżem 5 g (stół szwedzki), kakao 200 ml Alergeny: 1,7 |
| Obiad |
Krupnik z kaszy pęczak z natką pietruszki 220 ml, spaghetti z mięsem mielonym w sosie pomidorowym z ziołami posypane serem 210 g, woda z cytryną 200 ml Alergeny: 1,7,9 |
| Podwieczorek |
Kisiel gruszkowy 200 g, chrupki kukurydziane 5 g, jabłko 100 g Alergeny: 1,7 |
| ŚRODA, 26.11.2025r | |
| Śniadanie |
Bułka mulatka 40 g z masłem 5 g, jajecznica ze szczypiorkiem 35 g, pomidorki 15 g, kawa zbożowa 200 ml II ŚNIADANIE Maślanka z brzoskwiniami 150 ml Alergeny: 1,3,7 |
| Obiad |
Barszcz czerwony z ziemniakami i majerankiem 220 ml, duszona karkówka w sosie chrzanowym 80 g, surówka z białej rzodkwi z jogurtem greckim 100 g, kasza gryczana 100 g, sok tłoczony 200 ml Alergeny: 1,7,9 |
| Podwieczorek |
Zapiekanka z serem żółtym, szynką i ziołami 55 g, mix warzyw 35 g, herbata z rozmarynem i pomarańczą 200 ml Alergeny: 1,7 |
| CZWARTEK, 27.11.2025r | |
| Śniadanie |
Chleb z żurawiną, chleb staropolski 40 g z masłem 5 g, serek kremowy 15 g, szynka gotowana 15 g, ogórek 20 g, rzodkiewka 5 g, rukola 5 g, miód 5 g (stół szwedzki), kakao 200 ml II ŚNIADANIE Herbata owocowa 200 ml, pomelo 100 g Alergeny: 1,7 |
| Obiad |
Zupa pieczarkowa z zacierkami 220 ml, gulasz z mieszanych mięs 80 g, surówka ze świeżych warzyw z nasionami 100 g, ziemniaki z koperkiem 100 g, woda z limonką 200 ml Alergeny: 1,7,9 |
| Podwieczorek |
Drożdżowe ślimaki cynamonowe (wyrób własny) 150 g, mleko waniliowe 200 ml, arbuz 100 g Alergeny: 1,3,7 |
| PIĄTEK 28.11.2025r | |
| Śniadanie |
Grahamka 40 g z masłem 5 g, pasta z pieczonymi warzywami 25 g, papryka kolorowa 25 g, kiełki 5 g, kasza manna na mleku 200 ml II ŚNIADANIE Herbata ziołowa 200 ml, mix warzyw 50 g Alergeny: 1,7 |
| Obiad |
Zupa-krem z cukinii z grzankami ziołowymi 220 ml, pieczona miruna 110 g, surówka z kiszonej kapusty 100 g, ziemniaki z koperkiem 100 g, sok tłoczony 200 ml Alergeny: 1,3,4,7,9 |
| Podwieczorek |
Koktajle mleczno-owocowe (jogurt naturalny, maliny, banany) 200 ml, herbatniki 5 g, mix owoców 100 g Alergeny: 1,7 |


